steun 3voor12
3voor12 Utrecht

Nieuwe namen Tweetakt 2019: Karel, Feng Suave, Felbm en veel hiphop

Toontje Lager sluit Nederlandstalig weekend af

Tweetakt heeft een reeks nieuwe namen aan het muziekprogramma toegevoegd. Tijdens het festival staan er elke woensdag tot en met zondag tussen 29 maart en 14 april meerdere getalenteerde live acts op de Neude, en op zaterdag en zondag ook ‘s middags.

Het muziekprogramma begint dit jaar met een volle hiphopavond op vrijdag 29 maart. Jiri11 stond vorig jaar nog met zijn ANBU Gang in de Podiumkas, maar mag nu solo laten zien wat hij kan. De creatieve duizendpoot zingt, rapt, speelt gitaar en produceert zijn eigen songs en die van vele anderen. Verder zijn er die avond shows van Rarri Jackson, die je mogelijk kent van zijn catchy tune ‘Friesland’, en internetsensatie Jantje, die al een groot aantal streams realiseerde met ‘Bob de Bouwer’. Dj en producer Gimbrère draait de avond aan elkaar.

Eerder kondigde Tweetakt al een Nederlandstalig muziekweekend aan, met Roxeanne Hazes, Roos Rebergen, MEROL, Hollandse Drop, Wannes Cappelle, Broeder Dieleman en Frans Grapperhaus. Vandaag is bekend gemaakt dat dat weekend op zondag 14 april wordt afgesloten door Toontje Lager ('Net als in de Film’ en ‘Zoveel te doen’). Zanger Erik Mesie komt langs met een nieuwe bezetting.

Ook de laatste drie namen zijn aanraders. Fenomeen/sensatie Karel heeft afgelopen vrijdag op het 3voor12 Song van het Jaar festival al een voorproefje gegeven van wat je in de Podiumkas op de Neude mogelijk kunt verwachten: Karel zet een bandje met eighties synthpop aan en klimt en springt al schreeuwend over het podium of door de zaal waar hij optreedt. Compleet het tegenovergestelde hiervan is de rustgevende psychedelische soundscape van Utrechter Eelco Topper. Onder de naam Felbm heeft hij met behulp van een oude Tascam taperecorder vijftien semi-akoestische nummers vol fladderende pianomelodieën, subtiele jazzdrums en rumba-ritmes opgenomen. Feng Suave is een psych-popduo uit Amsterdam dat heel sensuele en funky muziek maakt. Op donderdag 4 april hoor je hoe warme synths samen met lo-fi percussies en koele zang een catchy, melodieus en swingend geheel vormen. Het buitenland loopt er alvast heel hard voor.

Meer acts worden in het nieuwe jaar aangekondigd.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht