Kijk terug: Mac DeMarco live op Lowlands 2017

Heerlijk hoe überfan Thijs op het podium wordt getrokken en zijn gastoptreden bij de indierockhalfgod nailt

Geloof het of niet, maar indierockhalfgod Mac DeMarco speelde dit jaar pas voor het eerst op Lowlands, en vanzelfsprekend was het een heerlijk optreden met een uitstekende balans tussen lolligheid en nonchalant doch prachtig gespeelde jengelende slackerpop. Hij sjouwde zelfs de presentator het podium op om haar de aankondiging in zijn armen te laten doen! Kijk nu drie nummers van zijn show terug, waaronder een van de magische momenten van Lowlands 2017. Hoe dat ook alweer zat?

Nou, op een kartonnen bord tegen de dranghekken was te lezen: ’Mac, can I play a song with you?’ Waarop Mac reageerde: ‘Tuurlijk, welk liedje wil je doen?' Zo stond er opeens een jongen op het podium die precies een kloon is van Mac zelf, maar dan tien jaar jonger. Thijs, dus. Mac overhandigde zijn gitaar, en samen zetten ze 'Freaking Out The Neighborhood' in. En Thijs flikte het 'm ook nog! Die mafketel DeMarco liet eventjes een droom in vervulling gaan. Lief hoor. Kijk hiernaast de concertregistratie en lees hier de recensie.

Wil je meer Lowlands? In dit dossier vind je al onze recensies, interviews en stories. Kijk je liever nog meer shows terug? Hier vind je heel veel live-opnames, o.a. van Mumford & Sons, Editors en Bastille.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12