LL17: Mac DeMarco is een kwal met een klein hartje

Oprechte liefdesliedjes en lolbroekerij

Terwijl aan de overkant van het veld Solange een tot in de puntjes uitgekiende show geeft, staat in de Heineken een notoire freewheeler. Mac DeMarco wil gewoon een gezellige avond hebben, liedjes spelen, peukje in de mondhoek, grapje maken. Het begint al als hij het podium opkomt: in plaats van netjes te wachten tot ze hem heeft aangekondigd, draagt Mac de presentatrice van de Heineken in zijn armen het podium op. Ze is er zelf ook een beetje verbaasd over.

De Amerikaanse songwriter staat bekend om zijn grappen en grollen tijdens shows. Ook vanavond is het bal: als er een snaar knapt start hij spontaan een salonjazzversie van kerstklassieker 'Chestnuts Roasting In An Open Fire', een cover van Crystal Waters' 'Gypsy Woman (She's Homeless)' ontspoort tot een (net iets te lange) jamsessie met een maffe bril op z'n neus. Dat zou allemaal behoorlijk vervelend kunnen worden, ware het niet dat die geinponem ook een paar van de mooiste en meest oprechte liefdesliedjes van de afgelopen tien jaar heeft geschreven. Een kwal met een klein hartje.

Vandaag is Mac in vorm, en is de verhouding lolbroekerij/liedjes prima in balans. Zijn band klinkt precies goed nonchalant, met galmende gitaarwatervallen en warme, doffe synths, als troebele zonnestralen door een ongelapte ruit.

HET MOMENT:
'Mac, can I play a song with you?' staat er op een kartonnen bord tegen de dranghekken geschreven. 'Tuurlijk, welk liedje wil je doen?' Even later staat er een jongen op het podium die precies een kloon is van Mac zelf, maar dan tien jaar jonger. Hij stelt zich voor als Thijs. Mac overhandigt zijn gitaar, en samen zetten ze 'Freaking Out The Neighborhood' in. En Thijs flikt het 'm ook nog! Hij staat erbij alsof ie al jaren in Mac's band zit. Die mafketel DeMarco laat eventjes een droom in vervulling gaan. Lief hoor. Je kunt dit moment terugkijken in deze live-opname.

Meer Lowlands? Check ons dossier voor heel veel verslagen en video's.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12