3voor12 Radio woensdag 8 mei 2019

Jade Bird speelt live en indie-label Heavenly staat centraal

Zodra je een track van Jade Bird opzet vallen haar krachtige, rauwe stem en overredingskracht op. Opvallend in haar leven en carrière zijn ook haar doorzettingsvermogen en volharding. Toen ze op haar 16e werd afgewezen door de gerenommeerde “Brit School”, hield dat haar niet tegen en uiteindelijk werd ze na haar tweede poging aangenomen. Zelf zegt ze dat afwijzingen als deze en negatieve feedback tijdens muziekwedstrijden haar ambitie alleen maar hebben gesterkt. Vandaag speelt de Britse Americana-artiest een livesessie in de 3FM Live Box. 

Labels, ze zijn zo ongeveer het bindweefsel van de muziekindustrie, want ze brengen de songs uit die wij allemaal dag in dag uit draaien. Deze uitzending trappen we de allereerste 3voor12 Radio labelspecial af met het Britse indie-label Heavenly. Manic Street Preachers, TOY, de 5 albums in 2017 van King Gizzard & The Lizard Wizard en ook een paar Nederlandse namen als Pip Blom en Amber Arcades komen uit de stal van Heavenly. In deze uitzending hoor je labelbaas en oprichter Jeff Barrett over wat het onderscheidende geluid van het label is en Eva Koreman spreekt ook met Pip Blom, die op dit moment door Groot-Britannië tourt. 

3voor12 Radio met Eva Koreman hoor je elke maandag tot en met donderdag van 21.00 uur tot 00.00 uur op 3FM, via je radioonline of de 3FM app (iOS / Android).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12