steun 3voor12
3voor12 Utrecht

Bloodgod uit elkaar

Straight-edge veganisme, seksuele escapades en aquarelschilderen doen death metalband de das om

Na 7 jaar is het einde in zicht voor het Utrechtse death metaltrio Bloodgod. Vorig jaar bracht de band de goed ontvangen EP Catharsis uit en nog maar een maand geleden verscheen een nieuwe videoclip voor het nummer ‘’t Schrickelik Tempeest’, waarin de verwoesting van de Utrechtse Domkerk wordt bezongen. Dat Bloodgod ermee stopt, komt voor velen dus als een verrassing. Onderhuids broeide het echter al een tijdje en Bloodgod heeft ervoor gekozen om via een laatste persverklaring openheid van zaken te geven: het blijkt dat gitarist Daan Douma zijn nieuwe levensstijl (straight-edge veganist) niet meer kon combineren met het gebruik van geitenbloed in de satanische rituelen van de band. Bietensap als alternatief was voor de overige twee bandleden geen optie.

Het feit dat de band jarenlang de volledige bandgage uitgaf aan drank heeft blijkbaar een zware wissel getrokken op bassist Frank van Boven, die volgens Douma met steeds zwaardere verslavingen, stemmingswisselingen en zenuwinzinkingen te kampen kreeg. Daarbovenop zou er sprake zijn van bizarre seksuele escapades, maar helaas worden in het persbericht geen kinky details uit de doeken gedaan.

Tot slot geeft drummer Johnny Derechos aan dat het na jaren toewijding aan Bloodgod tijd is voor wat anders. Hij heeft zich recent op het aquarelschilderen gestort en zijn eerste werk schijnt veelbelovend te zijn, aldus vrienden en familie.

Bloodgod laat ons twee releases na, de EP’s Pseudologica Phantastica uit 2013 en Catharsis uit 2017. Verder was de band een graag geziene gast op de diverse podia in de stad en de regio, met name in thuisbasis dB’s, tijdens een van de Big Ass Metalfests, of als voorprogramma van grindcorelegende Terrorizer. Wie Bloodgod nog een allerlaatste keer wil aanschouwen kan dan ook in dB’s terecht en wel op zaterdag 30 juni tijdens Big Ass Metalfest #21 waar ook Agonized, Suffocation Of Soul, The Mad Baron en Downcast Collision te zien zijn.

Te zien: Bloodgod e.a. @ Big Ass Metalfest #21, zaterdag 30 juni 2018 @ dB’s

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht