Terrorizer blaast bomvol dB’s uit zijn schoenen Terrorizer blaast bomvol dB’s uit zijn schoenen

Bloodgod en Teethgrinder prima opwarmers voor een mooie metalavond

, Tekst: Joost Schreurs / Foto's: Wouter van de Kamp

Terrorizer blaast bomvol dB’s uit zijn schoenen

Bloodgod en Teethgrinder prima opwarmers voor een mooie metalavond

Tekst: Joost Schreurs / Foto's: Wouter van de Kamp ,

dB’s is regelmatig het podium waar jong talent de kans krijgt om eens op een ‘echt’ podium te staan, bijvoorbeeld tijdens 3voor12/Utrecht clubavonden. Een enkele keer lukt het echter ook om een grote naam te strikken. Een band die (in undergroundkringen) een legendarische status heeft. Het Amerikaanse Terrorizer is zo’n legende, en wel op het gebied van grindcore: het smerige, anarchistische broertje van de death metal. Gevolg: een dag voor het concert kan dB’s het bordje ‘Uitverkocht’ al aan de deur hangen.

Een stukje historie vooraf. Grindcore ontstond halverwege de jaren ’80 in Engeland, toen bands als Napalm Death en Carcass de bruutheid van death metal met de agressie en doe-het-zelfmentaliteit van punk combineerden. Het Amerikaanse antwoord kwam in 1989 toen Terrorizer met ‘World Downfall’ een instant klassieker uitbracht. De legendevorming werd nog versterkt doordat de band kort daarna uit elkaar viel en de leden toetraden tot onder meer Napalm Death en Morbid Angel.

25 jaar later is van de originele bezetting alleen drummer Pete Sandoval (ex-Morbid Angel) nog van de partij. Dat mag de pret niet drukken: dB’s is stijf uitverkocht en het publiek krijgt waar het voor komt. ‘World Downfall’ wordt vrijwel in zijn geheel gespeeld. Vanaf het moment dat ‘After World Obliteration’ klinkt, wordt het niet meer rustig in de uitpuilende zaal, die daarvoor is opgewarmd door het Zwolse Teethgrinder en Bloodgod, uit ons eigen Utrecht.

Een fotoverslag.

Gezien: Terrorizer, Teethgrinder & Bloodgod, donderdag 7 augustus 2014 @ dB’s, Utrecht.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht