ESNS19: Dave Budha doet iets wat anderen laten

En dat doet hij ontzettend goed

Een beetje hiphop, een vleugje r&b, een toefje electropop en een scheut autotune:  Dave Budha heeft het allemaal. De jonge Brabander laat zich niet gemakkelijk in een hokje plaatsen. Het is niet voor niets dat hij zichzelf in zijn Spotify-bio ‘...het kind van Ramses Shaffy en Young Thug’ noemt. Zijn muziek getuigt ervan: poëtische teksten á la Shaffy (die een shout-out krijgt tijdens de show) met autotune á la Thugger. Het resultaat? Een kijkje in het hoofd van Dave Budha plus zeer ontspannen muziek. Bijna meditatief.

‘Meditatief’? Is dat live überhaupt wel een beetje interessant?
Ja, best wel. De vierkoppige begeleidings band speelt strak en gebruikt de ruimte die Dave Budha laat om een beetje ontspannen en funky te jammen. Plezier op het podium staan en dat straalt af op de zaal. Dave Budha zelf zingt en rapt het publiek bezwerend toe. Aan zelfvertrouwen geen gebrek. Helaas zorgt de autotune er in een livesetting voor dat zijn teksten niet altijd verstaanbaar zijn. Maar hij heeft die autotune niet eens echt nodig. Op onbewaakte momenten zingt de Brabander zonder stemvervorming echt zuiver. Een sterke show!

Iemand om in de gaten te houden?
Zeker weten. Maar niet omdat hij binnenkort heel erg groot zal worden, daarvoor is zijn muziek te obscuur. Wel omdat Dave Budha echt bijzonder is. Hij doet iets wat anderen laten. En hopelijk kan hij daarvoor een publiek vinden.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12