LL17: Naaz laat je zelfs glimlachen in een kutbui

Charmant debuut van Rotterdamse zangeres

'Dit is zoooooooo bizar! Ik moest bijna huilen!!!!' De Rotterdamse zangeres Naaz zegt het met het springerige enthousiasme van je buurmeisje dat voor 't eerst in de Goliath (de monsterrollercoaster even verderop) zit en nu de vrije val meemaakt. Gierend van enthousiasme, maar ook doodeng. Gek is Naaz'reactie niet: ze deed pas een handvol festivalshows en staat nu 'gewoon' op Lowlands. Oh my god!

Dit Lowlands-debuut is een aangename kennismaking: na een feature op het Yellow Claw-album in 2015 brak ze deze lente eigenlijk vanuit het niets door met het charmante piano-pop-liedje 'Words', een liedje waarvan de vogeltjes spontaan gaan fluiten en jij gaat glimlachen. Al ben je in een pestbui. Het nummer doet het bijzonder goed in de streaminglijstjes en werd 3FM-Megahit. 

Live is ze spontaan: hier een liedje dat ze pas vorige week schreef, daar een geïmproviseerde drumbreak en even verderop nog een meezingmomentje 'omdat jullie toch al klappen!'. Een ode aan de LBGT-gemeenschap en aan de steden 'die je het gevoel geven dat je kunt zijn wie je wilt zijn'. Haar liedjes zijn duidelijk geënt op de grote popzangeressen van nu: Taylor Swift, Lorde en misschien Carly Rae Jepsen, maar dan een tikkie meer bescheiden, een beetje tuttig met een band die nog wat bleu is.

HET MOMENT:
Ach joh, dat maakt ze helemaal goed met haar charme. 'Ik maakte altijd donkere muziek, maar wilde eens een liedje maken waardoor ik het gevoel krijg dat alles goed gaat komen. Dat ik gelukkig mag zijn. En dit liedje heeft me zóóóó gelukkig gemaakt', zegt Naaz voordat ze 'Words' begint te spelen. En inderdaad: inmiddels plenst het met bakken uit de hemel, maar ze stuurt uiteindelijk iedereen met een glimlach weg.

Meer Lowlands? Check ons dossier voor heel veel verslagen en video's.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12