ESNS18: Eendracht maakt Jagd

Maar slechts beperkte aantrekkingskracht

De Popronde spelen, veel bands groeien er enorm van. Zo’n voorbeeld is EUT, maar ook het Amsterdamse Jagd. Ze wonnen de Amsterdamse Popprijs, maar werden pas echt een eenheid in de loop van de Popronde. Lekker veel spelen, helpt reuze voor een zelfverzekerd optreden op Noorderslag. Aangevoerd door blonde frontvrouw Nanne van der Linden brengen ze een lekkere bak herrie, die bestaat uit elementen van indierock, donkere ritmische wave als Interpol en een vleugje punk.

Zangeres Nanne is het middelpunt?
Zeker, zoals altijd is ze een brok energie, je blijft naar haar kijken, ze is een geboren frontvrouw. Mooi zingen is niet haar forte, krachtig zingen wel, haar zang is meer een ritmisch supplement aan de bandsound.

En de rest van de band?
Nadeel is wel dat de brulboei van Nanne verhult dat de rest van de band zeer strak samen speelt. Dat valt pas goed op in de ritmische instrumentale stukken, die niet onderdoen voor menig internationale indieband. Jagd is zo een spannende liveband, maar het is helaas uiteindelijk het gebrek aan sterke songs, dat Jagd buiten het livecircuit de das om zal doen.

Dit artikel is 13u aangepast 

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12