VOORBEELD 3voor12 bespreekt Album van de Week (32): Roosevelt

Luchtige synthpop-plaat met verrassend sterke liedjes

Al een jaar of drie kennen we producer Roosevelt van frontrunner festivals als Eurosonic en Pitch. Nu pas is zijn moment er echt: komende week verschijnt zijn titelloze debuutalbum, precies op tijd voor Lowlands.

Lauber komt uit Keulen en je meent af en toe iets van de Keulse Kompakt-school te horen, de lichtvoetige pop-crossover die dat label soms opzoekt. Maar een moment later waan je je in de studio met spacedisco producers Lindstrom & Prins Thomas of terug in de 70s met soft-pop zanger Ned Doheny. Net als o.a. The Whitest Boy Alive en Hot Chip staat Roosevelt echt op het podium als een band, en dat hoor je ook terug in het geluid van de liedjes.

Goed, referenties genoeg, maar de belangrijkste vraag is: kan Roosevelt meer dan cherrypicken uit de geschiedenis van de hipster discopop? Vaak blijft dit soort acts hangen in sound en blijft het songmateriaal achter. Maar Roosevelt blijkt een geweldig talent te hebben voor pakkende popsongs.

Bitterzoete melancholie bekruipt je in Night Moves, afwisseling is er in de vorm van het instrumentale Daytona, het verrassend snelle Heart (ineens 140 bpm) en de mid tempo ballade Close aan het slot. Het is een ode aan de softe popmuziek van rond 1980 die te sloom is om op te dansen, maar waar je toch je heupen op laat wiegen. Roosevelt zorgt gegarandeerd voor een lichtheid in het hoofd.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12