3voor12 Overijssel

Nieuwe Muziek: Redeemed bezingt gevoelsmatig gespleten persoonlijkheid in 'Stranger To Myself'

Nieuwe single van de Zwolse singer-songwriter in aanloop naar zijn nieuwe album

‘Stranger to Myself’ is de nieuwste single van Redeemed. Op 8 september was voor het eerst te horen hoe de singer-songwriter zijn gevoelsmatig gespleten persoonlijkheid bezingt. De frustratie van het niet kunnen vinden van consistentie in willen zijn en de uiting hiervan, is voelbaar aanwezig in zijn laatste single. 

Vergelijkbaar met de rest van het repertoire van Redeemed, verkent ‘Stranger to Myself’ een proces rondom (on)bewustzijn en roept het tekstueel met name op tot contemplatie. De teleurstelling naar aanleiding van het niet kunnen waarmaken van wie de singer-songwriter het liefst zou willen zijn in doen en handelen, wordt dit nummer op emotionele wijze aan de kaak gesteld. 

De muziek van Redeemed draait om weloverwogen teksten die de luisteraar in staat om te overdenken. De muziek kenmerkt zich dan ook door beschouwende teksten en meeslepende tonen. Dynamisch en direct, de eigen bezinning van Redeemed nodigt uit datzelfde te doen. Zo zijn David Bazan (Pedro the Lion) en Mark Kozelek (Sun Kil Moon, Red House Painters) dan ook, naast andere, belangrijke bronnen van inspiratie. 

Redeemed’s nieuwe single ‘Stranger to Myself’ is vol van sound, knipogend naar inspiraties in het genre shoegaze. Desondanks staat de dynamiek hoog in het vaandel. De omvangrijke refreinen bestaan met recht naast de soundscaping en de nederigheid van de coupletten. 

8 oktober 2021 releaset Redeemed een nieuw album getiteld: “Your Loss Will Be Remembered”. De voorgaande single ‘Head in the Clouds’ werd 2 juli gereleaset. Redeemed is op releasetour van 21 oktober t/m 14 november langs diverse poppodia in Nederland. 

Luister de nieuwe single 'Stranger to Myself' van Redeemd hier op Spotify!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12