Het nieuwe album van Nouveau Vélo klinkt als een charmant complimentje

Gestroomlijnder, met een beetje humor en fleurig

De mannen van Nouveau Vélo zijn bescheiden. Ze schreeuwen hun nieuwtjes niet van de daken en noemen zichzelf 'burgerlullen' in het interview met The Daily Indie, maar ondertussen maken deze Noord-Brabantse heren grote stappen. Het nieuwe album Reflections is sinds 17 maart uit op een label dat bij veel Nederlandse artiesten hoog in het vaandel staat: Excelsior Recordings - en ook dat kwam allemaal maar stilletjes naar buiten.

Op hun vorige album hoorde je meer instrumentale tussenstukken dan op Reflections en deze klinkt ook gestroomlijnder dan hun vorige werk, maar de fleurige indierock blijft in tact, met sprankelende gitaarlijnen a la The Feelies of Real Estate. Misschien is het een beetje vergelijkbaar met het gevoel dat je krijgt na een charmant complimentje. Daarnaast is er ook nog ruimte voor een beetje humor op de plaat, want na het luisteren van 'Birthday' sta je niet bepaald te springen voor je verjaardag en 'So Much Better' lijkt gewoon over de allerdaage sleur te gaan. Je kunt Reflections hiernaast beluisteren.

Nouveau Vélo speelde eerder al in 3voor12 Radio, net nadat hun debuutalbum uitkwam. Dat optreden kun je hier terugkijken.

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op SpotifyNog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12