3voor12 Tilburg

Paaspop 2019 Mate Power: Rockende cha-cha

Mate Power, een Duitse band, wordt om 16.00 geïntroduceerd in de Restolounge. De leadzanger, Diego Iriarte, komt uit Argentinië, maar de rest uit de Frankfürt. Ze zingen in het Spaans, waardoor het publiek niet mee kan zingen, maar dat houdt ze niet tegen om even enthousiast te dansen.

Er zijn niet veel toeschouwers, en ze zijn ook niet bepaald jong. De gemiddelde leeftijd is ongeveer 50 jaar, maar ze feesten alsof ze weer tieners zijn. Er hangt een sfeer alsof je op een Spaans straatfeest beland bent: er klinkt een mengelmoesje van gitaar, trompet, trombone en drums. Ook een eeuwige cha-cha, die af en toe wordt onderbroken door een rocknummer.

“Gracias amigos!” roept Iriarte wanneer het publiek applaudisseert voor een geweldige trompetsolo. De trompet en de trombone bewegen synchroon. De muzikanten bewegen hun instrumenten op dezelfde beat heen en weer. Het zorgt voor interactie: het publiek beweegt met de trompet en trombone mee. De lichten gaan op hetzelfde tempo aan en uit, of veranderen van kleur. De band zingt in de microfoons die aan hun instrument vastzitten bij de harmonie-stukken, wat heel lekker klinkt.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12