steun 3voor12

Nieuwe opnames Roadburn 2018 online: heel veel Earthless

Drie bijzondere shows van de psychorockband uit San Diego, maar ook o.a. Motorpsycho en Vampillia

Er staat weer een hele berg aan nieuwe opnames online van Roadburn 2018, het Tilburgse festival dat ieder jaar de definitie van heavy bepaalt. Naast opnames van o.a. Motorpsycho, Green Machine, Occvlta, Sangre de Muerdago, Spotlights en Vampillia  gaat het vooral om de drie bijzondere shows van Earthless. 

Tien jaar geleden speelde de band uit San Diego voor het eerst op Roadburn. Dat was nogal een ervaring: eigenlijk zouden ze voor 250 man spelen, maar toen de headliner veel korter dan verwacht speelde, belandde Earthless spontaan als afsluiter op het hoofdpodium voor 2000 man (en ontmoette gitarist Isaiah Mitchell ook nog de vrouw met wie hij later trouwde!). Op donderdag liet het trio zien waar ze zo goed in zijn: eeuwig voortrazende psychedelische rock’n roll, met Hendrix wah-freakouts, uitgerekte Led Zep-riffs en vloeistofprojecties die uitstekend samengaan met de pentatonische solo’s.

Een dag later deden ze iets bijzonders: ze spelen samen met Damo Suzuki, de zanger die begin jaren ’70 de legendarische krautrockband Can naar het grote publiek bracht met ‘Vitamin C’. Luister die set hier. Zaterdag ging de drietrapsraket van Earthless zelfs outer orbit, met een ambitieuze East Meets West Jam met datzelfde Kikagaku Moyo op de mainstage. Luisteren!

Ons verslag van Roadburn 2018 lees je hier. Alle opnames van Roadburn 2018 luister je hier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Landelijk