3voor12 Utrecht

Rondé, Roosbeef, S10, Vive La Fête, Yīn Yīn, Goldband en Bongloard naar Bevrijdingsfestival Utrecht

Voorronde voor zoektocht naar nieuw Utrechts talent in dB’s

Bevrijdingsfestival Utrecht heeft vandaag de tweede reeks namen aangekondigd. Rondé, Roosbeef, S10, Vive La Fête, Yīn Yīn, Goldband en Bongloard komen op 5 mei naar Park Transwijk. Eerder is al bekendgemaakt dat Snelle als Ambassadeur van de Vrijheid langskomt en dat GIAN, Josbros, MY BABY, Pip Blom, Real Derek, Retro de Luxe, Rumbaristas en Sevn Alias optreden.

Popband Rondé ken je vast van hun steengoede eerste single ‘Run’. Afgelopen jaar verscheen het tweede album Flourish dat opgenomen is in Berlijn. De nummers hebben mede daardoor een elektronische injectie gekregen. Roos(beef) Rebergen was de afgelopen twee jaar in de Verenigde Staten, waar ze niet veel schreef maar wel inspiratie opdeed voor haar nieuwe album Lucky. Pascal Deweze (Metal Molly) produceerde het album en speelt inmiddels ook in de band, naast vertrouwde krachten Tim van Oosten en Tom Pintens. Vive La Fête zorgt als al sinds 1997 voor opzwepende en dansbare elektrorock-new wave die overal ter wereld zalen doet vollopen en festivalgangers uit de bol laat gaan. Het Belgische duo heeft een verse EP én een nieuwe show.

Vorige maand won S10 een Edison in de categorie ‘Alternative’. Met haar meeslepende teksten op donkere trap producties, schuwt ze onderwerpen als mentale problemen niet. Check ook deze documentaire die 3voor12 over haar maakte. Yīn Yīn haalt inspiratie uit zuidoost Aziatische muziek uit de jaren 60 en 70, en combineert dit met genres als wereldmuziek, disco, funk en elektronische muziek. Optredens van de band leiden steevast tot een feestje waar volop gedanst wordt. Goldband wordt omschreven als Haagse Markt-house meets bouwmarkt-pop. De band brengt muziek voor stukadoors en kunstenaars, voor dealers en voor influencers. Onze laatste Wall of Death was bij een show van garagerockers Bongloard. Met Fuzz gitaren, felle basriffs en beukende drums verbouwt de in Utrecht ontstane band de podia waar ze spelen.

Het festival heeft nog één podiumplek te vergeven aan de winnaar van de zoektocht naar nieuw Utrechts talent. Om muzikaal talent een kans te geven, is het Bevrijdingsfestival een traject gestart samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds en muzikale broedplaats dB’s. Via een open oproep kon muzikaal talent uit de provincie Utrecht zich aanmelden bij het Bevrijdingsfestival. De jury – die bestaat uit Utrechtse muziekprofessionals - heeft bepaald dat Sured, GUNYAMA, Waus, The Capsones, Anna Lotte en de winnaar van de Clash of The Titans deelnemen aan de voorronde in dB’s, op dinsdag 7 april. De winnaar opent op 5 mei het Sena Performers Podium.

Check alle acts in deze Spotify-playlist.

Op de hoogte blijven van het Bevrijdingsfestival in Utrecht? Volg ons op InstagramFacebook of Twitter.

Te zien: Bevrijdingsfestival Utrecht, dinsdag 5 mei 2020 @ Park Transwijk

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12