3voor12 Gelderland

Nieuwe Gelderse releases april

Met DOLS, Cassandra Onck, Marvin Bergh, Mackum en Nieuwe Golf

Hoewel er door de maatregelen tegen het coronavirus helaas geen releaseshows e.d. zijn, weerhoudt dat Gelderse bands en muzikanten er zich niet van om met regelmaat nieuwe singles en ep's/albums uit te brengen. Ook in april is er weer het nodige uitgekomen aan plaatwerk; 3voor12 Gelderland zet er een aantal op een rijtje.

DOLS - HQ (Live and Unplugged)
De titel van de live-ep van het Nijmeegse duo DOLS verwijst naar het Nijmeegse Honigkwartier oftewel Honig Quarter als bron van inspiratie. De tracks zijn afkomstig uit de Smeltsessies en een sessie bij L1 Radio. Drie nummers van de Smelsessies gaan vergezeld van video’s die zijn geschoten door de Nijmeegse fotograaf Roy Soetekouw. Hij tekende tevens voor het artwork van de plaat en voor het promotiemateriaal.

Cassandra Onck - Adem'
'Adem' is de eerste single van de Arnhemse zangeres en rapper Cassandra Onck's (1993) nieuwe ep Brokstukken die 22 mei 2020 uitkomt. De ep is geproduceerd door producer MRMN en heeft een sound met elementen uit hiphop, pop en elektronische muziek.

Marvin Bergh - 'Jouw Avond'
De Edese producer en singer-songwriter Marvin Bergh maakt Nederlandse R’nB. 'Jouw Avond' is zijn eerste single van 2020 uit. Later dit jaar volgt een ep.

Mackum - 'Awaken'
Nieuwe release van de Aaltense Mackum. Beïnvloed door Amerikaanse hiphop met een easy-listening sausje er overheen. Mackum heeft recent getekend bij BANG (Booking Agency Next Gen/ Management) waar ook de Arnhemse L1V onder contract staat.

Nieuwe Golf - Oude School
Nederwave gemaakt door Peter Migchelbrink. Evenals het continu terugkerende verschijnsel van het breken van de golven, komen er terugkerende muziekthema’s in de liedjes. Observaties van de schijnwerkelijkheid die we zelf hebben gecreëerd.

Meer #nieuwemuziekgelderland? Check deze lijst

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12