3voor12 Utrecht

Go Fishing! heeft geen last van fomo

Utrechts duo neemt alvast een aanloopje naar een warme, lome zomer

Tussen de vele Utrechtse releases van gisteren zat ook deze fijne debuutsingle van Go Fishing!, een nieuw project van Juliette van Balen en Bart van der Elst. Van Balen studeert nog aan de Herman Brood Academie en speelt ook in HARKO en Van der Elst ken je mogelijk als toetsenist van de Amsterdamse rockband Indian Askin, die afgelopen oktober uit elkaar viel. In het bericht op hun Facebook-pagina werd al gemeld dat de vertrekkende leden - waaronder dus Van der Elst - er de voorkeur aan geven om ieder hun eigen weg te gaan. Zijn samenwerking met Van Balen, die ze zelf omschrijven als alternative pop, is daarvan het eerste muzikale resultaat.

‘Zone’ is een lekker mellow liedje dat het goed doet op een lome zomeravond met vrienden in het park, biertjes in de hand en de zon die langzaam verdwijnt. Het nummer begint met twee gitaarlijntjes die om elkaar heen cirkelen. Al snel komen een relaxte basgitaar, ingetogen drums en zang erbij. De dromerige dubbele zang, waarbij Van Balen de lead heeft en de stem van Van der Elst daar subtiel onder is gemixt, werkt ook goed. Tekstueel lijkt ‘Zone’ zowel te verwijzen naar een relatie als de huidige periode, waarin er weinig vermaak buitenshuis is:

"Just leave me alone. No more fomo for me, my dear.
I’m sitting at home. No more fomo for me, my dear.

We don’t have to phone. No more fomo for me, my dear.
I’m in my zone. No more fomo for me, my dear."


Na zo’n tweeënhalve minuut heeft Go Fishing’ nog een verrassing in petto. In eerste instantie lijkt ‘Zone’ voorbij te zijn maar er volgt een doorstart waarin nu niet meer de gitaar maar juist de toetsen van Van der Elst het relaxte gevoel opwekken. "I’m gonna be allright" zingt Van Balen in dat stuk. 

‘Zone’ is onder andere te beluisteren op Spotify en op YouTube.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12