ESNS19: Lyzza krijgt Noorderslag aan het twerken

Amsterdamse producer brengt haar desoriënterende dj-set naar Groningen

Dit is waarschijnlijk het raarste publiek dat Lyzza ooit voor zich heeft gehad. Niet dat het rare mensen zijn - met haar dj-sets in clubs over de hele wereld ziet de Amsterdamse dj en producer vast genoeg bijzondere paradijsvogels en nachtvlinders. Lyzza maakt internationaal grote stappen, met een paar prominente spots op festivals over de grens en lyrische recensies van Pitchfork. Vorig jaar bracht ze een EP uit met haar eigen werk vol experiment en variatie, een collage van popcultuur-referenties. Kortom: Lyzza is wel wat gewend.

Nee, de mensen die vannacht bij haar set in de bovenzaal staan te dansen, blinken juist uit in normaalheid. Mannen in degelijke smart casual leren sneakers staan keihard te hakken, terwijl vrouwen in kantoorjurken hun beste moves loslaten op een chaotisch pompende remix van Gwen Stefani's 'What You Waiting For?'. 

Staat daar nou een mevrouw te twerken?
Of dit echt voldoet aan de eisen, daar valt over te discussiëren. Maar het ziet er in elk geval uit als een oprechte poging. En dat is op Noorderslag al een behoorlijke prestatie.

Zo! Is het lit?
Je zou misschien verwachten dat Lyzza met haar openingssalvo van confronterende metalige geluiden de hele tent leeg zou draaien, maar het wordt alleen maar voller naarmate haar set sneller en smeriger wordt. Goed, echt volle bak is het niet, en tussen het tapijt en het systeemplafond is het best moeilijk om te doen alsof je in De School staat. Maar dankzij Lyzza's desoriënterende, soms sexy en dan weer snoeiharde dj-set komt het toch aardig in de buurt. 

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier. (Foto: archief DTRH18)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12