Kijk terug: Joya Mooi live in 3voor12 Radio

Over samenwerken met Pink Oculus en biografisch schrijven

De Nederlandse artiest met roots in het Zuid-Afrikaanse Soweto Joya Mooi schuwt persoonlijke thema’s en ervaringen niet in haar muziek. Haar EP The Waiting Room uit 2017, bijvoorbeeld, gaat over de moeilijke periode waarin haar broer overleed. ‘Ik schrijf altijd erg biografisch […] het hoort bij muzikant zijn dat je pijn verwerkt in liedjes. Het moet er gewoon uit’. Voor haar laatste single I Can Do Better werkte Joya Mooi samen met Pink Oculus. De samenwerking stond al langer op het lijstje van Joya en toen ze de track schreef ‘had ze Pink Oculus al in gedachte om mee samen te werken’. Check hiernaast de liveversie van deze single, en ander, nieuw materiaal in de 3voor12 Radio Livesessie. 

Voor de clip van I Can Do Better reisde Joya Mooi af naar Zuid-Afrika. Waarom ze dit deed, en wat we terug gaan horen over haar tijd daar zie je in het gesprek dat Wijnand Speelman had met Joya.

3voor12 Radio, normaal met Eva Koreman maar voor nu met Wijnand Speelman, hoor je elke maandag tot en met donderdag van 21.00 uur tot 00.00 uur op 3FM, via je radioonline of de 3FM app (iOS / Android).  

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12