steun 3voor12

Ondanks alle controverse kondigt R. Kelly een show in Nederland aan

In het persbericht wordt zelfs verwezen naar de documentaire over de vele misbruikbeschuldigingen

R&B-zanger R. Kelly komt naar Nederland. Dat kondigt Nederlands boekingskantoor J-Noah Entertainment aan in een bizar getimed persbericht. Het bedrijf lijkt expliciet gebruik te willen maken van de orkaan aan controverse die op dit moment woedt rondom de zanger. De show vindt plaats op 20 april in The Box in Amsterdam.

In het persbericht wordt zelfs verwezen naar de documentaire Surviving R. Kelly, die de discussie rondom de vele aantijgingen van mishandeling en misbruik nu weer heeft doen oplaaien. Eén zinnetje staat er over in: 'De R&B-zanger kwam onlangs wederom in opspraak door de verschijning van een documentaire van BBC Three genaamd ‘Surviving R. Kelly’.'

In de Lifetime-documentaireserie, gemaakt door filmmaker en journalist dream hampton, komen slachtoffers en bekenden van R. Kelly aan het woord over de vele beschuldigingen van vrouwenmishandeling, kinderporno en pedofilie die al sinds de jaren negentig tegen de zanger worden gemaakt. Dankzij de zes uur durende serie komen de aantijgingen nu opnieuw onder de aandacht, waardoor collega's als John Legend, Chance The Rapper, Phoenix en Lady Gaga inmiddels afstand van hem hebben genomen. Vandaag maakte ook de dochter van de zanger een statement waarin ze hem een 'monster' noemt.

R. Kelly is nooit veroordeeld door de rechter, hoewel aanklagers in Atlanta en Chicago naar aanleiding van de documentaire nieuwe strafrechtelijke onderzoeken zijn gestart.

Op het moment van schrijven waren J-Noah Entertainment en The Box Amsterdam onbereikbaar voor commentaar.

In de nieuwste aflevering van podcast De Machine vragen we ons af: is de carrière van R. Kelly nu echt voorbij?

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Landelijk