3voor12 Tilburg

Paaspop 2019 Ronnie Flex: Hits vliegen door de speakers

Aan Ronnie Flex de eer om de Apollo af te sluiten op zondagavond. ‘Dit is de eerste keer dat ik zo’n groot en respectabel festival mag afsluiten en ik ben daar heel dankbaar voor’ zegt Flex. Hij draagt een trui van Comme des Garçons en een hesje met daarop Suriname, het land waar hij geboren is.

De zaal is er amper klaar voor als het eerste nummer door de speakers knalt: ‘Investeren in de liefde’. De grote Ronnie hits vliegen één voor één door de speakers. De zangeressen die mee zijn, Alta Gracia en Luna Mae, mogen allebei een duet doen met Flex. Dat doen ze goed en sterk. De band die Flex mee heeft is ook niet de minste: Deuxperience is een collectief van verschillende ontzettend getalenteerde artiesten. De percussionist staat in een Hawaii blouse op het podium, de gitarist in een voetbalshirt.

Ronnie wil een nummer spelen dat hij heeft geschreven toen hij 18 was. Het wordt ‘Zusje’, wat de hele zaal kan meezingen en mee schreeuwen. Vervolgens wordt de grote hit ‘Energie’ gespeeld. ‘Elke ochtend, als ik in mijn badjas naar de studio loop, vraag ik me af wanneer ik weer zo’n nummer als energie ga schrijven. Maar ik denk dat dat nooit meer gaat gebeuren.’ zegt Flex tegen de zaal. Het lijkt de zaal niks te schelen dat er nooit meer een grotere hit zal komen: er wordt gefeest alsof er geen morgen zal komen.

Vervolgens worden er op redelijk tempo allerlei hits de zaal in geslingerd. Alle meiden moeten twerken, de jongens vormen kleine moshpits en het nummer ‘Omarm me’ wordt zo hard meegezongen dat Ronnie wel naar huis kan. Maar dan.. ‘Oké, de Ronnie Flex show is klaar, de Nori show gaat nu beginnen. Dus als je klein bent of oud of gewoon niet tegen drukte kan, ga alsjeblieft naar de buitenrand.’

Plotseling zijn we bij een andere show beland. De show van Ronnie met de Deuxperience band was een familieshow, gezellig. De Nori show daarentegen is een gore hiphopshow. De pits moeten groter en groter, de cirkels moeten groter en groter en er moet harder en harder gedanst worden. Er wordt nog een nummer opgedragen aan Feis, de overleden rapper uit Rotterdam. Ronnie geeft nog een motivational speech: ‘Je kan alles worden wat je wil! Je kan alles bereiken wat je wil!’. De cirkel moet nog één keer groot gemaakt worden en met een mic drop verlaat Flex vervolgens het podium. Wat een show. Wat een avond

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12