Jeangu Macrooy heeft zijn tropische flair bij op debuutplaat

Relaxte blazers en zware soulstem laten je verder in je stoel zakken

Jeangu Macrooy is al sinds klein af aan bezig met muziek, waarna hij naar het conservatorium ging in Parimaribo, zijn geboortestad. Hij heeft deze opleiding afgemaakt in Nederland, maar zijn tropische flair houdt hij stevig bij zich in zijn muziek.

Macrooy's zware stem trekt je mee in zijn soulnummers. De blaasinstrumenten op de achtergrond geven je soms een jazzy gevoel, waarbij je lekker onderuitgezakt wil zitten. High On You is een plezier voor het oor. Met het liefdesliefdje, dat heet zoals het album, is relaxt onderuitzakken geen probleem. Maar bij andere nummers waar Macrooy de emoties uit het diepste van zijn tenen haalt, moet je misschien even dubbel luisteren. Hoewel 'Tell Me Father' vrolijk aanvoelt, vraagt hij eigenlijk aan zijn vader wie hij écht is, omdat hij er zelf niet uitkomt. 

En nu het toch over zijn vader gaat: Toen Macrooy langskwam in de 3FM-studio, was zijn vader er ook. Hij vloog over uit Suriname om bij de albumreleaseshow van zijn zoon te zijn. Je kunt de livesessies en het interview met Macrooy (en ook een beetje zijn papa) hier terugzien.

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12