Soulwax richt zich op de dansvloer én de koptelefoon

Na meer dan tien jaar eindelijk weer een album van de Dewaele-broers

Tuurlijk, er was die soundtrack van Belgica, er was een album als Die Verboten en nog een album vol remixes. Maar het laatste échte Soulwax album is toch al weer uit 2005. En die stond eigenlijk weer vol met herbewerkingen van hun plaat uit 2004. Het is dus al even geleden, maar nu zijn de Dewaele-broertjes terug.

Voor FROM DEEWEE legden de broers de lat hoog. Alles moest live ingespeeld worden, wat naar het schijnt achttien takes kostte. En alles draait om de clash tussen drie drummers, waaronder Igor Cavalera van Sepultura, en de ronkende synthesizers waar de rest van de band zich op uitleeft. Denk krautrock op zijn Kraftwerk’s, de energie van LCD Soundsystem, het gevoel voor pop van Soulwax zelf en het audiofiele van al die drie acts en je weet wat je van dit album kan verwachten. Synthpop vol details als je het op je koptelefoon luistert, kurkdroog dansvloergeweld als het zo hard mogelijk over je speakers schalt. 

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op SpotifyNog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12