BKS19: Caroline Rose is een klauterende comedy queen

Satirische poprocksongs verpakken verdriet met een vrolijk strikje

‘Music is a serious business,’ zegt Caroline Rose, terwijl ze haar vinger betuttelend naar het publiek wijst. ‘No smiling! No laughing. No Pictures. No dancing! NO SMILING! NO PICTURES!’

Grapje natuurlijk. De Amerikaanse, die er vandaag uitziet alsof ze klaar is voor haar eerste optreden op de bonte avond, is nogal een typetje. Een quirky theater-meisje om precies te zijn, en dan waarschijnlijk ook nog van het soort dat is opgegroeid in een nest vol broertjes. Ze brengt haar show met allerlei klauterkapriolen en jolige grapjes. Ze hupst over de boxen voor het podium alsof ze aan het hinkelen is, zakt op haar knieën om vervolgens nogal suggestieve bewegingen met haar bekkenbodem te maken, klauwt naar de camera als een jong katje, en middenin haar set klapt ze een blik bier in één teug achterover alsof ze een Engelse toerist is die zijn vrijgezellenfeest in de Red Light District komt vieren.

En dat terwijl de thematiek van haar liedjes eigenlijk een stuk serieuzer is, soms zou je jezelf bijna je in de foetushouding in je kamer wilt opsluiten. ‘You're gonna cry little girl / They're gonna rip you apart / They're gonna cut you wide open / And show the whole world what you are /Where are you climbing to girl?’ zingt ze in ‘Cry’, dat misleidend klinkt als een vrolijk poprockliedje met een pulserende synthbas. Andere songteksten druipen van het sarcasme, bijvoorbeeld ‘Bikini’, een vrolijk surfpunkliedje slash feministische protestsong waarin ze haar middelvinger opsteekt naar de standaarden van de entertainment industrie. Anxiety, vervlogen dromen, de dood, en ga zo maar even door. En dat allemaal verpakt als vrolijke poprockliedjes waarvan de synthlijntjes zo vrolijk en luchtig meedoen dat ze zo uit een Frans synthpopliedje hadden kunnen springen.

HET MOMENT
Wanneer ze haar publiek een speciale verrassing belooft om vervolgens een nogal lullige cover van Céline Dions ‘My Heart Will Go On’ door een kazoo heen te toeteren. Ontzettend kinderachtig, natuurlijk, maar door haar jolige kwajongensflair maakt ze eigenlijk vooral duidelijk dat je haar niet al te serieus hoeft te nemen. Daar moeten d’r liedjes maar voor zorgen.

Voor meer Best Kept Secret 2019 check je ons uitgebreide dossier en kijk je hier BKS19-video's

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12