LL17: Bassen en branie met Bonzai

Zelfverzekerde Ierse maakt een dansvloer van het X-Raypodium

'You like what you seeeeee?' vraagt Bonzai halverwege haar optreden tijdens 'KBG' terwijl ze ondeugend haar tong uitsteekt en met haar kont draait. Hoewel elders op het terrein publiekssponsen als Iggy Pop en Moderat staan, lukt het de de 20-jarige Cassia O'Reilly met gemak om de X-ray binnen een kwartier gezellig te krijgen. Of wacht. Zei ik gezellig? Tamelijk uitzinnig. 

Wat een zelfverzekerdheid straalt de Ierse spring-in-het-veld uit. 'We're Bonzai. No, not like the Japanese tree.' Ze kijkt het publiek voortdurend aan terwijl ze beurtelings zingt en rapt. Waardoor je al snel het gevoel krijgt dat de zangeres met een gigantische rode vlecht het speciaal tegen jou heeft. Ondertussen strooien haar twee kompanen achter sampler en (elektronische) drumkit links naar rechts met ratelende jukebeats, bubbelende UK garage-baslijnen en gillende dubstepsirenes in het rond. Nooit gaat een track langer dan 3 seconden rechtuit. Vaak blijft dit soort studiomuziek in de dj-cultuur hangen, maar Bonzai brengt de Londense branie van singles 'Lunary' en 'Sleepy Hungry' live meer dan overtuigend. 

We mogen haar peetmoeder wel dankbaar zijn. Zij overtuigde Cassia om zangeres te worden. Op haar 17e verruilde ze Dublin voor Londen, werd achtergrondzangeres bij NAO en raakte bevriend met Mura Masa met wie ze nieuwe single, en afsluiter vanavond, 'I Feel Allright' schreef. Een echt liedje, of zoals ze in West-Londen zeggen: een TUNE! Jammer dat heer Masa (die eerder op de dag in de Bravo stond) zijn neus niet laat zien. Hij mist iets speciaals. 

HET MOMENT:
Bij de eerste baslijnen van prijsnummer 'Where Are U Now' nodigt Bonzai het publiek uit om gezellig met haar mee te dansen. Waarna tientallen fans juichend over het hekwerk klauteren en niet veel later het hele podium volstaat. Verbaasd lachend ziet Bonzai het aan. Even lijkt het slotakkoord in de soep te lopen, maar dan blijkt hoe lief en gedisciplineerd Lowlands-bezoekers kunnen zijn. Binnen 2 minuten staat iedereen weer in de zaal. Juichend en elkaar high fives gevend. 

Meer Lowlands? Check ons dossier voor heel veel verslagen en video's.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12