3voor12 Amsterdam

Amsterdammers doen belofte aan Eberhard van der Laan

Yung Internet: "We beloven Amsterdam voor altijd gezellig te houden."

Vier maanden nadat burgemeester Eberhard van der Laan zijn ziekte aankondigde maakt productiehuis Wefilm een docu met Amsterdammers die hem beloven goed voor de stad te zorgen.

Met een open brief aan alle Amsterdammers maakte burgemeester Eberhard van der Laan 27 januari bekend dat er uitgezaaide longkanker bij hem is geconstateerd. Positief en direct als altijd eindigde van der Laan de brief met 'Ik blijf graag nog een poosje uw burgemeester.' 

Daarom klopte Fem Verbeek, researcher voor documentaires, aan bij productiehuis Wefilm, met het idee om samen met regisseur Cláudio de Oliveira Marques een reeks te maken met beloftes van 30 bekende en onbekende Amsterdammers.

Zo belooft Matthijs van Nieuwkerk dat de velden van AVV Swift op het Olympiaplein altijd voetbalvelden zullen blijven en belooft Yung Internet Amsterdam voor altijd gezellig te houden.

De reeks is bewust divers, zegt Verbeek tegen het Parool: "Met alleen maar BN'ers hadden we niet de film gemaakt die Van der Laan mooi zou vinden, denk ik. We zijn heel dichtbij gebleven bij wat wij denken dat hij belangrijk en waardevol vindt. De bekenden in de film zijn stuk voor stuk Amsterdamse cultuurdragers."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12