Kees de Koning schuift aan bij Faberyayo en Sef

Dik twee uur podcast-plezier over hiphop, #metoo en podcasts

In de nieuwe podcast van Sef en Faberyayo schuift Top Notch-roerganger, Anouk-manager en een van de machtigste mannen uit de Nederlandse hiphop aan: Kees de Koning. Hij vertelt hoe-ie ooit eens per maand een tekening maakte voor de jeugdpagina van Trouw, hoe hij de hiphop in werd getrokken door klasgenootje Dylan Hermelijn (nu bekend als technoproducer 2000 and One) en blowde met gezamenlijke vriend (en nu gabberkoning) Dano. Hoe-ie radio maakte met Hans Dulfer, waarom hij werd afgewezen om wiet te recenseren voor ‘High Times’ (haha) en de muziekjournalistiek in rolde. 

Met z'n drieën bespreken ze hoe shisha lounges in Frankrijk en auto's in Brooklyn hits kunnen maken en hoe belangrijk characters zijn in de muziek. Ja, en ze praten over al het #MeToo-nieuws. Kees vertelt hoe hij nieuwe muziek van Lijpe beter kon pluggen bij de vlogs van Ismail Ilgun dan bij Giel, en natuurlijk fileren ze meer ontwikkelingen in de Nederlandse hiphop. 'Ik vind het idioot wat er aan de hand is: dertig procent van de liedjes in de charts zitten bij Top Notch en Noah's Ark, en dan nog eens tien procent bij labels als Rotterdam Airlines. Dat is wereldwijd best uniek.'

In Yous & Yay: New Emotions spreken de twee rappers/levensgenieters maandelijks héél lang met een interessant persoon bij hen in de studio. Lees hier meer over de podcastserie.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12