BKS17: Marika Hackman heeft meer dan alleen de gunfactor

‘Arcade Who?’

Het is zaterdagavond en heel Best Kept Secret staat kapot hard te gaan op Arcade Fire. Héél Best Kept? Nee, een klein podium genaamd ‘Stage Five’ biedt moedig weerstand tegen de overmacht van de hoofdact en als men bij de One ook maar één noot heeft gehoord van Marika Hackman, dan is de avond alleen nog maar meer geslaagd. Want het is nogal wat om tegenover de headliner te worden geboekt die op ieder moment van stilte wel heel goed is te horen. Hackmans eerste woorden? ‘Arcade Who?’. Nice.

De Engelse slackrocker moet het met een goede honderd man doen en die kunnen de situatie wel naar waarde schatten en joelen na ieder nummer de longen uit het lijf. Dat is niet alleen vanwege de tamelijk bizarre situatie, de band rondom Hackman speelt ook nog gewoon sterk. De jonge Britse brak al een aantal jaar geleden door met een folky sound, maar wisselde deze in voor de grunge, in het verlengde van Courtney Barnett, maar dan met een sterkere stem. Rauw, expressief en met een gezonde dosis humor die goed van pas komt.

HET MOMENT:
Want het is de basgitaar die kuren heeft en na drie nummers er volledig mee ophoudt. Het duurt ruim vijf minuten voor die weer aan de praat is. Normaal gesproken reden genoeg om het voor gezien te houden en ergens anders te gaan kijken, maar Hackman merkt grappig op: ‘It’s a good thing we have some background music, right?’ Nee Marika. Je zei het zelf al: Arcade who?

Volg Best Kept Secret op de voet met 
onze livestream en het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12