steun 3voor12

Dit is de line-up van het Popronde Eindfeest

Na twee maanden komt het reizende circus tot stilstand in de Melkweg

De Popronde is een immer uitdijend fenomeen. Dit jaar speelden 140 geselecteerde acts in een periode van zo'n twee maanden 1508 optredens op 734 verschillende podia in 41 steden door het hele land. Of er ook iemand naar al die optredens kwam kijken? Reken maar: de Popronde trok dit jaar ongeveer 165.000 bezoekers. Over iets meer dan twee weken, op zaterdag 24 november, komt het hele gevaarte met piepende banden tot stilstand voor de deur van de Melkweg. 

Daar wordt dit jaar voor het eerst het grote eindfeest van de Popronde gehouden. Op vier podia verspreid door het hele pand spelen 26 acts uit de selectie nog één laatste Popronde show. Het programma is zo breed als het al twee maanden was en reikt van keiharde kotsrock en creatieve hiphop tot hippe elektronica en fijnzinnige folk. Om middernacht wordt bovendien de Paul Smits Award uitgereikt aan de beste performer van de Popronde, gekozen door het publiek. De prijs werd vorig jaar voor het eerst uitgereikt (aan Megan de Klerk van EUT) om de in 2017 overleden Paul Smits te eren. Smits was de voorzitter van Stichting Popwaarts, de organisatie achter de Popronde.

Op de line-up van het eindfeest zijn zeven 3voor12 Talenten te vinden. Tape Toy, Karel, Abdomen, Sheila and the Kit, Janna Lagerström, Van Common en Jay-Way maken allemaal hun opwachting. Op het affiche staan verder: Kita Menari, Donna Blue, Nona, A Mili, Hoppah!, Love Couple, Thaïti, The Tambles, Boskat, Launchable Socks, Logosamphia, Yip Roc, Anemone, Rey Tranquilo, Orphax, John-Lewis Cabot, Meis, Baptist en YVI. 

Alle informatie over het Popronde Eindfeest (inclusief blokkenschema!) is hier te vinden. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Landelijk