Dancefeest Sensation stopt

Na zeventien jaar valt 8 juli het doek voor Nederlands bekendste EDM-festijn

Twee jaar geleden vierde Nederlands beroemdste dancefeest Sensation nog groots zijn 15-jarig bestaan. Het feest in de Arena werd afgelopen jaren geëxporteerd naar ruim dertig landen over de hele wereld en is daarmee bepalend geweest voor het beeld van dance bij het grote publiek. Zojuist maakte organisatie ID&T bekend dat de editie op 8 juli de allerlaatste in Amsterdam zal zijn. 

Aan Trouw laat bedenker Duncan Stutterheim, die zelf overigens niet meer actief betrokken is bij ID&T, weten dat het tijd is om te stoppen. 'Wij hadden met Sensation het idee om de ArenA om te bouwen tot de grootste club ter wereld. Dat is gelukt. Ik begrijp echter dat het huidige ID&T een nieuwe stap moet zetten. En dat begint met een afscheid van Sensation in eigen land.' 

In de zeventien jaar dat Sensation bestaat, is het uitgegroeid tot het visitekaartje van organisator ID&T. Het concept van een arena volgehangen met lasers, vuurwerk, spectaculaire decors, tientallen dansers en danseressen en in het midden van de zaal de grootste DJ's uit de trance en later EDM-hoek, bleken een gouden greep. Het feest, waarvoor bij elke editie in Amsterdam zo'n 40.000 man zich een wit pak hijst, is in al die jaren mateloos populair gebleven. Vanaf 2005 volgde een uitrol naar Duitsland en Belgie, later ook Canada, India, Thailand, de Verenigde Emiraten, de VS en Rusland. 

Met de laatste Sensation in Amsterdam zal het concept nog niet ten einde komen. Het zal nog blijven plaatsvinden in 34 andere landen. Ook zal ID&T later dit jaar nog met een nieuw concept komen, dat het Nederlandse Sensation zal vervangen. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12