BKS19: Faye Webster verdwijnt in slow motion

Amerikaanse folkzangeres komt soundcheck niet te boven

Het is een wonderlijk begin voor Faye Webster, deze Best Kept Secret-vrijdagmiddag. Zij en haar mede-bandlid zouden al moeten beginnen, maar zitten nog een paar minuten op het podium te rommelen. Als ze zonder aankondiging wat beginnen te spelen, terwijl de pauzemuziek nog geruime tijd aanstaat, lijkt het een soundcheck. Maar, zo blijkt tot de grote verwondering, het optreden is begonnen. De beginchaos blijkt exemplarisch voor het half uurtje dat volgt.

Het jammere: de Amerikaanse heeft vorige week een sterke plaat uitgebracht. De Atlanta Millionaires Club is niet eens het debuut van de 21-jarige folkzangeres. Het is alweer nummer drie, want Webster debuteerde op haar zestiende. Op die plaat komt ze wat meer los van de country en laat ze wat meer indie en vooral R&B toe in haar muziek. Zoiets kan op papier fout gaan, maar de zangeres krijgt juist meer eigen smoel. Die interessante kant lijkt bij het optreden al in de vergetelheid geraakt.

Faye Webster staat met slechts een pedal steel gitarist op het podium. Ze speelt haar countryfolk met een laag volume dat een zoekgeraakte afstandsbediening doet vermoeden. De zangeres zelf, getooid in een relaxte basketbal sweater, is eigenlijk best frivool en op haar zonnigste best. Maar het loungy optreden zelf lost langzaam op als Completa in de koffie. Het zit ook niet mee als het geluid uit de Seven-stage een verstorende factor is, afkomstig van - oh the irony - de band Shht.

HET MOMENT
Een lichtpunt van deze wonderlijke verdwijnact is het mooie stemgeluid van Webster, helemaal als ze het beste nummer van de set zingt: ’Room Temperature’. Maar niemand zal ermee zitten dat ze het vanmiddag na een half uurtje al genoeg vindt.

Klik hier voor de video-opname van de 3fm/3voor12-sessie van Faye Webster. 

Voor meer Best Kept Secret 2019 check je ons uitgebreide dossier. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12