3voor12 Overijssel

Nieuwe Muziek: Liliwhite graaft in traumatische gebeurtenis met album 'Pale Face'

Alternatieve pop-rock geïnspireerd door o.a. Radiohead, Interpol en Pearl Jam

Vandaag releaset de Zwolse singer-songwriter Lilywhite (Dennes Frikken) zijn debuutalbum 'Pale Face'. Op het album gaat Dennes terug naar zijn verleden waarin hij te maken kreeg met een traumatische gebeurtenis.

Het album, bestaande uit 14 liedjes is een muzikaal geheel van openhartige teksten en melodieuze liedjes. Dit eerste solo-album is het resultaat van een persoonlijke zoektocht die leidde door Dennes' verleden. Dennes groeide op in Ommen en vertrok op zijn 23e naar Zwolle om daar op eigen benen te gaan staan en los te breken van zijn verleden. In zijn vrije tijd schreef hij ontelbaar veel liedjes over de liefde, het leven en verlies. Hij speelde in verschillende bands en was grondlegger van de bands Tome en Fancy Roam.

De muziek van Liliwhite is te omschrijven als alternatieve pop-rock, geïnspireerd door onder andere Radiohead, Interpol en Pearl Jam. Aan Pale Face werkten verschillende bekende Zwolse muzikanten mee, waaronder Bauke Bakker (Bertolf/Her Majesty) en Vincent Hilberdink (The Horse Company/Creek). Matthijs Herder (o.a. Black Atlantics, Pronk, Horse Company) produceerde de plaat.

Het album wordt uitgebracht door het Zwolse label Minstrel Music, o.a. bekend van Paceshifters, Automatic Sam en de gezellige platenzaak aan de Assendorperstraat.
 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12