SFB opnieuw langer vast

Verzoek voorlopige invrijheidstelling voor rappers Frenna, KM en Priceless afgewezen

De drie rappers van Haagse rapgroep SFB die al sinds 28 december vastzitten in Paramaribo op verdenking van seksueel misbruik van een minderjarige en het verspreiden van beelden daarvan mogen het oordeel van de rechter niet in vrijheid afwachten. Dat heeft de rechter zojuist bepaald. Net als twee weken geleden hadden de advocaten van de rappers hierom gevraagd, maar de Surinaamse rechter achtte de vluchtkans toen ook al te groot.

Wat er verder precies besproken is in de zitting is nog onbekend, want hij vond vandaag plaats achter gesloten deuren. Dat had de rechter besloten, omdat het filmpje waarop de seksuele handelingen te zien zouden zijn in de rechtszaal wordt vertoond. 

Het meisje in kwestie, dat toentertijd 15 was, gaf eerder aan dat er geen sprake was van dwang en dat ze niet mee wilde werken aan verder onderzoek omdat wat haar betreft de zaak afgedaan was. Haar moeder trok een paar dagen na de arrestatie haar aangifte van twee jaar geleden in. Maar vandaag stonden moeder en dochter toch samen in de rechtbank.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12