ESNS18: Josylvio kan met deze show vast Skittles stacken

Maar de poppodia hoeft hij er nog niet mee aan te doen

Zijn vader noemt hem Yussef, zijn moeder noemt hem Joost. Josylvio dus, de 25-jarige rapper uit het Gooi die zijn trap af en toe doorspekt met zangerige Egyptische melodieën. Het liefst rapt hij over de beats van Esko, hij scoorde zowaar een nummer 1-hit met ‘Ride or Die’ en heeft ook best een voorliefde voor de oldschool g-funk-sound met van die zeurderige synthlijntjes. Hij heeft vandaag wat opstartproblemen - het lijkt wel alsof de linker speaker zo goed als uit staat - maar krijgt al die piepjonge tieners vooraan toch nog aardig aan het bouncen.

Piepjonge tieners op Noorderslag?!
Ja man, handenvol! De organisatie kwam een paar jaar terug met voordeeltickets voor jongeren, en dat bleek een gouden greep: er staan zeker dertig kids vooraan hier die precies weten wie Josylvio is en al zijn teksten kunnen meerappen. Jammer dat ze alleen nog niet zo op de hoogte zijn van de concert-etiquette. Klappen na een nummer bijvoorbeeld? Dat doen ze helemaal niet, terwijl ze het wél vet vinden!

Gaf Josylvio niet ooit zo’n legendarisch slechte show op Appelsap?
Hij is inmiddels een stuk beter geworden, gelukkig. Nog altijd is z’n lucht vaak al op voordat z’n zin af is, maar het vuur is er wel en hij springt gerust op de dj-booth om zijn boodschap kracht bij te zetten. Tegelijkertijd is dit een show die leuk is voor de discotheken, maar die de poppodia en festivals gerust kunnen overslaan. Daar voelt het wat te plat voor. Josylvio zal het een worst wezen: hij gaat liever Skittles stacken. En als je niet snapt wat-ie daarmee bedoelt? Dan behoor je toch al niet tot de doelgroep.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12