3voor12 Tilburg

Paaspop 2024: Anouk bewijst wederom dat ze dé rockqueen van Nederland is

Haagse zangeres weet precies wat ze moet doen in de Apollo

Anouk, tja heeft ze nog een introductie nodig? Ze is één van de bekendste zangeressen van Nederland en met haar intrigerende houding weet ze heel het land al ruim 25 jaar lang in te pakken met haar catchy songs die reiken van rock tot pop en van soul tot r&b. De eigenwijze zangeres is een echt icoon in ons kikkerlandje. 

Met een fel groen shirt met oranje letters en twisted braids staat Anouk als échte rockqueen op de voorgrond. Voor het optreden postte ze een selfie met: “Sorry if I don’t talk much at concerts. It does get very loud in my head.” En dit doet ze inderdaad niet. Maar dat is zeker geen probleem. Je ziet tijdens het optreden de hoogste concentratie bij de zangeres en iedereen kan voelen dat ze precies weet wat ze doet. Haar casual, maar toch gefocuste houding zorgt voor een ontzettend clean optreden. Alle bandleden krijgen ieder hun moment of shine. De ene na de andere heerlijke solo vliegt je om de oren, maar de echte blikvanger is natuurlijk Anouk zelf met haar ruwe stem en zuivere uithalen. Als de zangeres niet aan de microfoon gekluisterd staat, dan gebruikt ze de hele stage om te dansen op de muziek van haar band. 

De goedgevulde hitlijst die Anouk door de jaren heen heeft opgebouwd zorgt voor een luidkeels meezingend publiek. ‘Girl’, ‘Lost’ en ‘Three Days In a Row’ zijn nog net niet over het hele Paaspopterrein te horen. En telkens wanneer Anouk een seintje geeft dat het harder mag, luistert het publiek braaf en zetten ze nog een tandje bij. Zowel Anouk en band genieten zichtbaar van het spelen en de ommenabij 20.000 mensen die de Apollo vullen minstens even veel.  

Met ‘Nobody’s Wife’ als laatste nummer weet de rockqueen haar magie nog een keer over de hele Apollo te verspreiden en zo stroomt het publiek na afloop met een zere keel van het meezingen en met een voldaan gevoel de tent uit.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12