3voor12 Gelderland

Nieuwe release: Waltzburg - Cleo

Tom Petty and the Heartbreakers inspiratie voor de single

De Nijmeegse indiepopband Waltzburg komt vandaag met 'Cleo', de eerste single van de nieuwe ep die najaar 2020 uitkomt in eigen beheer. Tijdens het opnemen werd er veel naar Tom Petty and the Heartbreakers geluisterd, volgens frontman Menno Krivokutya een inspiratie voor de eerste nieuwe single: "Voor ons was het een inspiratie om een meer kernachtige en simpele invalshoek te kiezen bij het schrijven van nieuwe nummers."

De nieuwe ep is de opvolger van het afgelopen jaar uitgekomen debuutalbum Cut The Wire. Begin februari dook de band de studio in, vlak voor de coronacrisis ook hen bereikte. Menno Krivokutya, frontman van Waltzburg ligt toe:

"Door de huidige situatie moesten er wel wat plannen worden omgegooid. Van veel nummers stond het instrumentale deel er al op voordat de lockdown-maatregelen van kracht werden. Alleen de zang miste nog. Omdat we niet met z’n allen tegelijk de studio weer in wilden duiken, heb ik thuis een klein studiootje ingericht. Ik kocht een paar goede zangmicrofoons en hing wat dekens aan de muren zodat we door konden gaan met inzingen". Single 'Cleo' is hiervan het eerste resultaat.

De tekst van 'Cleo' gaat over trouw blijven aan jezelf. “We wilden de nieuwe nummers opnemen zonder ons te veel aan te passen aan de buitenwereld. Het is een gek toeval dat het contact met de buitenwereld rond diezelfde tijd ineens niet meer vanzelfsprekend was.”

‘Cleo' is nu beschikbaar op Spotify, Apple Music, Deezer en iTunes. De video is hier te bekijken. De bandleden (die uiteraard niet bij elkaar waren tijdens de opnames) spelen er een bijzondere rol in, namelijk als dansende skeletten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12