3voor12 Tilburg

Paaspop 2017: Apollo moet even wachten op de hitjes van UB40...

... En zingt dan zo hard als het kan mee

Terwijl ‘One Love/People Get Ready’ van Bob Marley nog door de Apollo galmt, dankzij de pauze-dj of een iPodje op het mengpaneel, komt drummer James Brown van UB40 op. Hij begint de show door over een bombastische backingtrack te jammen, het resultaat klinkt bijna op het filmische af. Hij zet de toon en een voor een komen de acht andere bandleden op om laag op laag te stapelen. Een erg leuke, dynamische intro.

Als frontman Duncan Campbell het podium op komt begint het uurtje Greatest Hits van UB40, althans zo lijkt het bijna wel. De band die tientallen wereldhits op haar naam heeft staan, geniet van het meezingende en dansende publiek in de snikhete Apollo. Maar het is niet alleen Campbell die vanavond mag zingen, voor de nodige afwisseling is er bassist Earl Falconer die The Heptones-cover ‘Baby’ met misschien nog wel meer overtuiging zingt dan toen de single in 1989 werd uitgebracht. 

Maar het zijn natuurlijk dé hits waarvoor de meeste Paaspoppers even een kijkje komen nemen in de Apollo. ‘Red Red Wine’, ‘Kingston Town’ en ‘(I Can’t Help) Falling in Love With You’ worden meer dan luidkeels meegezongen. De set van UB40 is verre van verrassend, maar vermakelijk is het zeker en ook de band zelf voelt zich als een vis in Schijndels water. Saxofonist Brian Travers geniet duidelijk van de (vrouwelijke) aandacht uit het publiek en gooit regelmatig waterflesjes en handdoeken de tent in. Seinde hij nou naar de dames op de eerste rij dat ze naar de backstage mochten komen? Wordt dat ehh... 'Breakfast In Bed'?

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12