3voor12 Tilburg

Paaspop 2019: Scooter: Duitse ravegod van weleer kan het nog altijd

Jong en oud verenigt zich voor de kerk van J.P. Baxxter

Je loopt met de stroom mee de tent in en meteen heb je het gevoel alsof je binnen bent gekomen in een bijenkorf. Je hoort overal het gezoem van mensen, oud én jong, die vol spanning staan te wachten. Op wie? Op Scooter natuurlijk!

“It's nice to be important, but it's more important to be nice.” De (late) dertigers en veertigers zullen zich Scooter zeker herinneren van een van zijn grootste Nederlandse hit, Move Your Ass uit 1995, en van Hyper Hyper uit dezelfde periode. Later scoorde de Duitse ravegroep onder leiding van H.P. Baxxter (pseudoniem van Hans Peter Geerdes) onder meer nog een grote internationale hit met Supertramp-cover The Logical Song.

In Nederland mogen de hoogtijdagen van de band dan alweer even achter ons liggen, maar dat het publiek de cultband uit Hamburg zeker niet vergeten is, is meteen duidelijk: iedereen danst zich suf. Opener Rave Teacher (de meeste recente single van de band) knalt er meteen lekker in: de beats knallen in je gezicht, je voelt de bas in je hart bonken, en leadzanger Baxxter schreeuwt (geflankeerd door vier achtergronddanseressen die met vlaggen zwaaien) als vanouds door de microfoon. Hij lijkt zich een god te voelen en straalt dat ook helemaal uit.

Als even later ook de wat oudere hits van de Duitsers de revue passeren, gaat zowel de oude als de jonge garde helemaal los. Important is Scooter in muzikaal opzicht misschien al lang niet meer, maar dat dit optreden op Paaspop nice is staat buiten kijf.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12