ESNS18: Equalz op weg naar een doorbraak

Van Casablanca tot aan Groningen

Een volle kelder. Jong én oud staat te wachten op Brandel Drenthe en Navharony Wolff, oftewel Alwaysbizzy en Stylez: de mannen van Equalz. Eenmaal gearriveerd op het podium is de boodschap duidelijk: 'Weten jullie wel wie wij zijn? We gaan een feestje maken!' Een voorstelrondje is vrijwel overbodig: zodra er voorproefjes van de grote hits 'Casablanca' en 'Op De Weg'  klinken gaat de menigte los. De liedjes van Equalz zijn super symphatiek, geen poespas, gewoon warme, tropische hiphop met uiteraard iets ‘voor de ladies’.

Dit gaat niet echt de diepte in dus.
Nee de muziek blijft inderdaad wat oppervlakkig en de teksten zijn dat in feite ook. Maar hé, laten we even eerlijk zijn: dat is ook wel gewoon lekker. Of het nu buiten stormachtig is of net zo zonnig als de stralen die doorklinken in deze muziek, anno 2018 is het eigenlijk niet zo verkeerd als hiphop eens wars is van een bepaalde hardheid. Geen ophef, geen relletjes. Gewoon vrolijk bezig zijn met muziek. Wat dat is het enige waar deze mannen van beticht kunnen worden, ze vieren het leven en hun liefde voor de muziek. En dat is gewoon léuk man.

Na twee EP’s is het dus nu wachten op een eerste album?
Absoluut. Ze hebben er lang voor gewerkt en met nieuwe muziek op komst kunnen ze best net zo groot worden als hun vrienden van Broederliefde. Het is wel te hopen dat ze de ruimte op hun album iets beter benutten dan dat ze dat deden met hun tijd op het podium. Na twintig minuten volgt de aankondiging van 'onze nieuwe single met The Partysquad!', waarna de twee van het podium lopen en er na twintig seconden een abrupt einde komt aan deze nieuwigheid. 

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12