LL17: ABRA is de koningin van de buitenbeentjes

Scherpe beats en zoete zang van de slaapkamer naar de X-Ray

ABRA was altijd al een buitenbeentje. Als Britse missionarisdochter verhuisde ze op jonge leeftijd naar een buitenwijk van Atlanta. Muziek maken leerde ze in haar eentje in haar slaapkamer, en in 2014 werd ze de enige r&b/pop-act in de Awful Records crew, die verder volledig uit rappers bestaat. Het publiek in de X-Ray bewijst dat ze eindelijk haar soortgenoten gevonden heeft: jonge meiden, leeftijdsgenoten, precies zo nonchalant hip gekleed als zij, zingen haar teksten woord voor woord mee. In die slaapkamer produceert ABRA scherpe house- en trapbeats, die ze contrasteert met zoetgevooisde r&b-vocalen. Haar beats hebben net een freaky randje, met een iets schellere snare of een onverwacht gesyncopeerde hihat. Dat maakt haar spannender dan veel andere zogeheten alt. r&b-acts, die zich de afgelopen twee jaar als onkruid hebben vermenigvuldigd.

Toch komt het vandaag niet helemaal van het podium af: de mix is een beetje modderig, ABRA's tere stemgeluid verzuipt erin. En dan mist ze ook nog eens af en toe een nootje. Maar de X-Ray heeft er geen erg in, want ABRA is een van de charmantste acts die we ooit in dit conservenblik hebben gezien. Ze straalt, ze lacht, ze kletst en zet haar trappy hihats kracht bij met uitgelaten dance-moves. “If you know anything about Atlanta you know we like to shake our ass and we like bass. So now you're gonna have to shake your ass and move to the bass!” kwettert ze opgetogen. Cool én sympathiek, ABRA laat het moeiteloos lijken.

HET MOMENT:
Underground hit 'Fruit' is ABRA's gedoodverfde afsluiter. Maar ook daar geeft ze nog een onverwachte draai aan: tijdens het eerste refrein richt ze de microfoon op het publiek. Behoorlijk dapper. Kun je erop vertrouwen dat dit publiek je nummer kent, ook als het nog nooit op 3FM is gedraaid? Jazeker: een kudde fans zingt uit volle borst. 'Don't listen to a word they say!' ABRA bewijst andermaal dat de buitenbeentjes altijd het coolst zijn.

Meer Lowlands? Check ons dossier voor heel veel verslagen en video's.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12