De Luisterpaal is terug

3voor12 gidst je door de beste releases van het moment

We misten 'm wel, hoor, de goede oude Luisterpaal. Daarom hebben we een vernieuwde Luisterpaal in het leven geroepen, waar je voortaan al onze favoriete nieuwe albums en EP's kunt vinden, en af en toe een fraaie mix. Neem meteen een kijkje!

Mocht je geen flauw idee hebben: ooit was de Luisterpaal een van de weinige plekken waar je online albums kon beluisteren. We kregen toestemming van de platenmaatschappijen en artiesten om ter promotie tijdelijk hun muziek online te zetten. Met de komst van de streamingdiensten raakte de oude Luisterpaal overbodig: inmiddels gebruikt meer dan 80 procent van de Nederlandse muziekliefhebbers Spotify, en anderen gebruiken YouTube, Bandcamp, Deezer, Soundcloud of Apple Music. Mensen konden de muziek op andere plekken luisteren, en toestemming om de muziek ook op 3voor12 te zetten liep terug.

Maar nu merken we dat veel muziekliefhebbers door het gigantische aanbod de bomen niet meer door het bos zien. Daarom gaan we jullie weer gidsen door de beste releases van het moment, maar dan wel gelinkt aan de al bestaande streamingdiensten. Net zo gemakkelijk. Door de week heen plaatsen we er nieuwe albums en EP’s op in alle uithoeken van de alternatieve popmuziek: van indierock naar hiphop, van ambient naar house. Ga hier naar de Luisterpaal.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12