BKS17: Het is bij Marlon Williams vooral het zweet dat blijft plakken

Lome country om dag mee af te trappen

Zandwolken dwarrelen voor het hoofdpodium langs, alles wat wit was is inmiddels wat schmutzig, en de enige verkoeling die er is, is het meer. Een ideale setting voor de lome country van Marlon Williams.

Die hele setting en de katerige sfeer die over Best Kept Secret heen hangt, is een gouden uitgangspunt voor Williams. Je waant je zo bijna in het Amerika van de Dust Bowl. De jonge Nieuw-Zeelander voelt de sfeer precies aan. Geen pogingen om het publiek er bij te trekken, op een lelijke fiddle solo na geen tempoversnellingen. Gewoon lekker zuchten en janken, met bijvoorbeeld ‘When I Was a Young Girl’, de classic die een tweede leven kreeg dankzij Feist. Er komen meer covers langs, de verrassendste is van cultzanger Screamin' Jay Hawkins die bijna meer performancekunstenaar was dan zanger.

Van te voren leek deze boeking gedoemd te mislukken. Kan zo’n kabbelende set op zondag de aandacht nog vasthouden en zit Best Kept Secret nou echt op een jonge country-zanger te wachten? Op het hoofdpodium, in de brandende zon ook nog eens? Ja dus. Niet een optreden dat enorm blijfft plakken, maar perfect om wakker mee te worden. Of nog even snel een duik in het meer te nemen.

Volg Best Kept Secret op de voet met onze livestream en het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12