3voor12 Utrecht

La Corneille waarschuwt in nieuwe single voor wegkijken voor klimaatverandering

'Warning' is tweede single uit Ghost Tracks-reeks

Begin december maakte La Corneille bekend te gaan stoppen. Op woensdag 13 maart staat de band in EKKO voor de laatste keer op het podium. Voor het zover is brengen ze nog vier dubbelsingles uit, die samen de reeks Ghost Tracks vormen. Hiernaast zie je de tweede single ‘Warning’ die vandaag is verschenen.

Het piano partituur van La Corneille’s nieuwe single is een op zichzelf staande compositie, een reis tussen melancholie en hoop noemen ze het zelf. Zanger Guy Corneille over het nummer: “Het herinnerde me aan de kracht van de natuur, traag maar onstopbaar. Ik vond een zachte, kale zanglijn wel passend, zoals de natuur ook vaak de grootste waarschuwingen deelt op een toon die op de menselijke schaal heel klein lijkt. Al eeuwen is menselijk gedrag er verantwoordelijk voor dat de temperatuur op de aarde en het zeeniveau zijn gestegen en dieren zijn uitgestorven, maar desondanks lukt het veel mensen niet of weigeren ze de consequenties te zien. Oorlogen worden uitgevochten over beloofd land dat uiteindelijk onder water zal verdwijnen. Ik vind deze situatie oneindig treurig en heb geprobeerd die wanhoop in deze tekst te vangen.”

In de video roeit zanger Guy Corneille langzaam naar een onbestemd doel. Naarmate hij verder komt kijkt hij vaker achterom. Om te zien of hij zijn doel al heeft bereikt? Mooi detail is dat de krakende riemen van de sloep en het geluid van de vogels in de bomen ook te horen zijn in de video.

In de komende maanden verschijnen nog twee delen van Ghost Tracks:
‘Ghost Tracks III’ - februari 2018
‘Ghost Tracks IV’ - maart 2018

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12