LL19: Nao wil opstijgen naar de sterren

Maar ontsnapt nog niet helemaal aan haar status van feature-zangeres

Is dat nou een raket die we horen, vlak voor Nao het podium van de Bravo betreedt? En of! Gevolgd door een speech over de Saturnus return, het moment dat de desbetreffende planeet terugkeert op de plek waar hij stond toen je werd geboren, een moment waarop veel mensen zo tegen de dertig lopen en zich afvragen waar ze nu eigenlijk mee bezig zijn. De Britse neo-soulzangeres stelde zichzelf die vraag op haar tweede album Saturn, waarop ze het geluid van haar veelbelovende debuut For All We Know verbreedde en verdiepte.

Met Saturn manifesteert Nao, die doorbrak door mee te zingen op producties van landgenoot Mura Masa, zich nadrukkelijk als een soloartiest, een toekomstig ster op eigen benen. Ze heeft het over vliegen en over reisjes langs de zon, vertelt dat ze ons mee wil nemen naar een andere planeet. Vanaf lift off is duidelijk dat ze de performance heeft om zulke beeldspraak te rechtvaardigen. De voortdurend energieke Nao kan bijna zo goed dansen als ze kan zingen en stuitert van links naar rechts in haar fluorescerende outfit.

Doorstoten naar de absolute top, dat lukt de Britse alleen nog niet. Met nummers als ‘If You Ever’ – een samenwerking met rapper 6LACK – leverde Saturn weliswaar een paar kleine successen op, maar echte hits wist Nao op eigen titel nog niet te scoren. Ze heeft er de strot voor, maar de smoel nog niet: voor een ruimtereis blijft het vandaag allemaal net wat te veilig.

HET MOMENT:
De tracks van Mura Masa waarop Nao de vocalen voor haar rekening nam, worden dan ook met meer gejuich in ontvangst genomen dan eigen afsluiters ‘Bad Blood’ en ‘Drive and Disconnect’. Eerst is er het twinkelende ‘Complicated’ en dan de dynamische housetrack ‘Firefly’, waarbij de regenjassen in het publiek uitgaan en vlug om gretig wiegende heupen worden geknoopt. Schrale troost: het moment dat Nao zelf ook zo’n kraker op haar naam heeft, komt vast voor Saturnus zijn rondje weer gemaakt heeft.

Meer #LL19 in ons dossier vol voorpret, interviews, recensies, en sfeervideo's!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12