3voor12 Tilburg

Paaspop 2017: Alex Vargas overtuigt de Phoenix niet

Té harde backingtrack matcht niet bij lieve liedjes

Technische problemen is een terugkerend fenomeen dit weekend. Anouk had er last van gisteren, eerder vandaag kreeg MOOON ermee te maken en nu ook aan het begin van de set van Deense hunk Alex Vargas. De backing track wil maar niet starten en dat levert gelijk een valse start op van de show.

Vargas mag dan bekend staan om zijn solo-carrière, hier op Paaspop treedt hij aan met een gitarist en mag bij het nummer Warnings de New Yorkse zangeres Kiah Victoria erbij komen die de soulvolle refreintjes brengt met een timing die iedere keer en nét af ligt. Voor de rest is het voornamelijk de show van Vargas zelf die gewapend is met een gitaar en een arsenaal aan samplers waaruit de drums, bas en melodielijnen worden getoverd.

Voornamelijk ja, want wie al snel een plek op de voorgrond eist is de muziek van de Deen zelf. Hij mag dan wel een voorliefde hebben voor soulvolle melodieën, de kneiterharde bastonen en andere klanken overladen al snel de breekbare stem van Vargas die an sich wel goed te horen is, maar totaal niet past in het plaatje. Door die lagen heen horen we hoe indrukwekkend en gevoelig zijn stembeheersing is, maar het contrast neemt iedere nuance direct weg.

Of dat een bewuste keuze is van Vargas, is maar de vraag, want ook hij lijkt niet heel tevreden zijn over het geluid. Na een nummer zegt hij ook “I really don’t know what that last bit whas, it’s new for me…”, terwijl hij geïrriteerd naar de geluidsman kijkt. Voor de dames met een ‘Team Alex Vargas’-shirt die front row staan, maakt het allemaal niet zo veel uit.  Ze zingen ieder nummer van de appetijtelijke vent woord voor woord mee en beleven de show via de schermen van hun smartphones. Bij het gevoelige nummer Wear Your Demons Out zoeken de meiden steun bij elkaar en pinken ze stiekem een traantje weg. Bijna niets is zo mooi als de liefde van een fangirl voor haar artiest. Daar pink ik dan weer een traantje bij weg.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12