Luister '(Ocean) Bloom' van Radiohead en Hans Zimmer

De soundtrack voor een kijkje in de diepste oceanen

Wist je dat 'Bloom', het openingsnummer van The King of Limbs, is geïnspireerd op BBC Earth-serie Blue Planet? Verdomd ja, Thom Yorke mijmert op het cryptische nummer over de opbloeiende oceaan, ogen van een gigantische schildpad en een voorbijzwevende kwal. In een interview met BBC Earth zei Yorke erover: 'Het idee van nieuw leven ontdekken, waar de gehele mensheid eerst niets vanaf wist, vind ik een enorm diepgaand concept.'

Nu is er een nieuwe versie van het Radiohead-nummer: '(ocean) bloom', als soundtrack voor een prequel van het tweede seizoen van Planet Earth: Blue Planet II. Hij is vele malen introverter, met zwierige strijkpartijen waar filmmuziek-grootmeester Hans Zimmer zijn handtekening onder zette. Blue Planet II is dit najaar te zien op BBC. Kijk hier ook het dubbelinterview dat we in 2014 deden met Hans Zimmer en Junkie XL en kijk hier het concert van Radiohead op Best Kept Secret 2017 terug.

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12