De nieuwe Lil Dicky-video is het grappigste dat je deze week gaat zien

Over seks met een vreemde, god, alieninvasies, dinosauriërs en peperoni op je pizza

De meest absurde videoclip die je deze week gaat zien is ongetwijfeld 'Pillow Talking' van Lil Dicky. Hij gaat over seks met een vreemde, en vooral de ongemakkelijke, diepgaande discussies die je daarna zou kunnen hebben over god, alieninvasies, dinosauriërs en peperoni op je pizza. Oh ja, er zit ook nog een dabbend stel hersens in dat moet poepen. Nou ja, kijk hem maar gewoon.

Lil Dicky houdt al jaren de Amerikaanse hiphopcultuur een lachspiegel voor. In 2015 bracht hij het album Professional Rapper uit – waar deze track ook vandaan komt – met hulp van grote sterren als Snoop Dogg, T-Pain, Fetty Wap en Rich Homie Quann. Hij steekt de draak met alle clichés uit de hiphop: Waar veel artiesten rappen over de nieuwe spullen die ze hebben gekocht, rapt Dicky over hoeveel geld hij heeft gespaard en waar veel artiesten rappen over de bitches die ze neuken, rapt Dicky over dat meisje dat geen zin heeft om te praten na de seks en liever heeft dat hij naar huis gaat.

Maar hoe komisch ook, Dicky wordt inmiddels hartstikke serieus genomen: ‘Save Dat Money’ werd een gigantische monsterhit in de VS – niet alleen omdat de clip zo grappig is maar vooral ook omdat het een gouden tune is – en stiekem kan Dicky verdomd goed rappen. 

Hij staat 1 juli op Woo Hah in Tilburg, en op SXSW 2016 zagen we al dat zijn shows uitmuntend zijn. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12