3voor12 Breda

BB18: Beaux Gris Gris & The Apocalypse verkeerd ingepland op de zondagmiddag

Eind van de show komt het echter goed

Opgericht in Californië, maar geïnspireerd op muziek uit New Orleans. Dat is Beaux Gris Gris & The Apocalypse. De band is opgericht door Greta Valenti, zangeres van de band, en Robin Davey (The Hoax) en begon als zij-project van hun andere werkzaamheden.

Zodra de band het podium opkomt, is duidelijk dat het niet geheel trekt. De meeste mensen kijken wat apathisch voor zich uit. Alleen de voorste rij maakt er nog een licht feestje van. De grote hoeveelheid pogingen zijn niet op twee handen te tellen. Het duurt zeker twintig minuten voordat meer mensen mee gaan bewegen op de muziek of dat er een goed applaus komt. De band laat zich echter niet uit het veld slaan. “Wij zijn uit Californië, maar onze drummer is helaas van de USA.” Wat een goede sfeermaker had kunnen zijn, eindigde in een teneur.

Greta en gezellen zijn vocaal en muzikaal helemaal niet slecht. Aan het begin zitten een aantal goede dansnummers, afgewisseld met hier en daar een ballad. Greta zelf heeft een dijk van een stem. Maar de blues gaat af en toe binnen seconden richting rock en schiet ook snel weer terug naar het oude vertrouwde. Dat de bassiste eruit ziet als een vrouwelijke versie van Justin Bieber lijkt ook niet te werken. Het past misschien toch niet helemaal in het straatje van het jonge zondagmiddag Barst-publiek. Desondanks eindigt de set positief: een hard applaus, dat de band muzikaal verdient.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12