3voor12 Gelderland

4df19: Mozes and the Firstborn doet niks fout en doet de Nederlandse garage eer aan

Garagehitparade lijkt echter weinig te doen bij het publiek.

Mozes and the Firstborn behoeft weinig introductie. Een vaste gast op de showcasefestivals van Nederland. En met goed recht. Sinds 2011 timmeren ze al aan de weg en dat heeft al de nodige grunge en garagepareltjes opgeleverd. Een hitparade ligt in het verschiet. En daar wordt graag naar geluisterd op in het Valkhof vandaag.

De band is nog altijd zeer plezierig om naar te kijken. Als Melle Dielesen tijdens ‘Dadcore’ zijn gitaar even links laat liggen, komt het optreden verrassend genoeg juist van de grond. Die track is overigens een samenwerking tussen together PANGEA en de Eindhovense band en behoort tot het nieuwere werk. Melle kijkt bezeten het publiek in, zoals hij dat kan en maakt wat gekke sprongen. De bandleden gooien er vervolgens ook wat extra energie tegenaan en wordt er een allround performance afgeleverd. Inclusief de nieuwe drummer die op de juiste momenten in intensiteit meegaat. Er gebeurt te weinig voor een publieke extase. De van formaat niet bescheiden menigte lijkt achter te blijven in energie en zo valt één van Nederlands grootste garage-anthems ‘I Got Skills’ helemaal dood en dat zal niet veel vaker gebeurd zijn. Is het de 6 voorgaande dagen Valkhoffestival die zijn tol eist op het publiek? Misschien kent het publiek het inmiddels wel? De band valt weinig kwalijk te nemen, van Peter Jr. tot  Marianne, levert de band af wat je mag verwachten van deze ‘veteranen’. Het is onderhoudend, er heerste een fijn sfeertje op het podium en alles aan deze show voelt natuurlijk aan.

HET MOMENT
De tamme situatie tijdens ‘I Got Skills’ doet denken dat dit niet het anthem is wat er misschien achter gezocht wordt.  Dat is later in de show ‘Gimme Some’ dat met een heerlijk brug vanuit ‘Amen’ (2019) tot stand komt. We zijn nog lang niet van Mozes and The Firstborn af. Gelukkig.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12