BKS17: Mannequin Pussy laat het bloed vloeien

Helaas alleen op het podium

Er zitten spetters bloed op de slagplaat van Stratocaster, en niet zo 'n beetje ook. Waarom? Dat snap je direct bij het zien van Mannequin Pussy, een punkband uit Philadelphia. De zangeres trekt haar mond bij elke brul zo ver open dat je bang bent dat haar lippen uit haar gezicht scheuren, en de gitarist ragt zo hard op zijn gitaar dat jóúw handen er al bijna van gaan bloeden.

Maar het grappige van de band - die vorig jaar het uitstekende album Romantic uitbracht – is dat ze drijft op contrasten: dan weer een lieflijk liefdesliedje waarin de zangeres hijgt en de gitaren galmen, dan een razendsnel en akelig nummer dat verhaalt over een paniekaanval, waarin de zangeres zichzelf gillend troost met de gedachte: ’It's ok to fall apart when you feel so crazy.’ 

HET MOMENT:
Dat komt dus niet. Hoeveel bloed de gitarist ook uit z’n handen perst, in het publiek krijgt niemand een tand door de lip in een razende circle pit. Die is er namelijk niet, terwijl je er zo op hoopt bij een band als Mannequin Pussy. Sterker nog: er wordt voorzichtig wat geheadbangd, maar de oude mannen die tegen de barrier vooraan hangen worden keurig met rust gelaten. De band heeft er gelukkig schijt aan en speelt met een angstaanjagende energie verder. Dramatisch stort de zangeres uiteindelijk neer op het podium, ze klapt bijkans dubbel met haar nek in haar benen. Cool, hoor.

Volg Best Kept Secret op de voet met onze livestream en het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12